In september 2020 hebben we in opdracht van Gemeente Breda de Breda Student App gelanceerd: het officiële platform voor alle studenten uit Breda. Het initiatief voor de app vloeit voor uit een uitgebreid onderzoek van Gemeente Breda in samenwerking met de hoge scholen (Avans en Buas) en een groep studenten. De app moet studenten enerzijds handige informatie bieden en anderzijds de betrokkenheid met de stad vergroten. Hiervoor hebben we een innovatief loyaliteitssysteem ontwikkeld.

De website en app geven veel praktische informatie over studeren in Breda. Zo worden er verschillende onderwerpen behandeld, waaronder wonen, werken, studentenverenigingen, studeren tijdens Corona en meer. Daarnaast geeft het platform ook uitgebreid informatie over vrijetijdsbesteding met een evenementenagenda, cafés, restaurants, winkels, uitjes en nog veel meer.

Ieder jaar verwelkomen we meer dan duizend nieuwe studenten in Breda. Jonge enthousiaste bollebozen die we graag kennis laten maken met de stad. Om ze een welkom gevoel te geven en te zorgen dat zij zich thuis voelen in de stad. Maar ook omdat we graag willen dat zij hun talenten inzetten voor de stad. En mochten ze de stad ooit verlaten dit doen als ambassadeurs van Breda. Om dit te bereiken is nu de Breda Student App gelanceerd. Een unieke app in Nederland: de eerste stadsapp voor studenten met een loyaliteitsstyeem. Zodat studenten niet alleen tijdens de introductie, maar het gehele jaar, kennis kunnen maken met Breda.

Miriam Haagh/Reijne – Wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren bij Gemeente Breda

Loyaliteitssysteem Breda Student App
In samenwerking met Gemeente Breda hebben wij een aantal studentenroutes ontwikkeld, waarmee ze de stad beter leren kennen. The thematische routes bestaan uit verschillende locaties waar studenten kunnen inchecken op basis van hun gps locatie. Voor elke “check-in” ontvangen ze punten. Daarnaast is er een spelelement toegevoegd aan de app: een rad waar ze dagelijks één keer aan kunnen draaien voor punten. De gespaarde punten kunnen studenten inleveren in de Breda Student Shop voor kortingen en gratis producten bij lokale winkels.

Officiële lancering Breda Student App
De app werd gelanceerd tijdens de introductie van de eerstejaarsstudenten, welke de app direct moesten downloaden om de route van de stadsdag te voltooien. Miriam Haagh (wethouder Leren), Wicher Meyer (programmadirecteur Educatie en Community BUas) en Cees Bal (Adjunct directeur DMCS Avans Hogeschool) onthulden de app tijdens een officieel persmoment in BUas.

Promotiefilm Breda Student App
Als welkom voor alle nieuwe studenten heeft Gemeente Breda een promotiefilm met o.a. Burgemeester Paul Depla opgenomen.

Zelf een city app lanceren?
Wil je zelf een city app lanceren? Ons team van professionals begeleidt u in de ontwikkeling van uw eigen gepersonaliseerde platform en de exploitatie daarvan. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij al binnen één maand uw (mobiele) website met twee city apps (iPhone & Android) opleveren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Drs. Arathorn Gummlich via info@city-app.nl